Alle nieuws over BestBend en over buigwerk. Heet van de naald.

Alle nieuws over BestBend en over buigwerk.  Heet van de naald.

Op deze pagina vindt u alle nieuws over onze nieuwste projecten, klanten, resultaten of diensten. Klik op een artikel naar keuze, of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 • BestBend buigt 3D gebogen gevelprofielen van Hudson’s Bay in Amsterdam

  BestBend buigt 3D gebogen gevelprofielen van Hudson’s Bay in Amsterdam

  In 2017 opende het prestigieuze Hudson’s Bay warenhuis in hartje Amsterdam. In opdracht van gerenommeerd gevelbouwer, JM van Delft & zn, stond BestBend in voor het buigen van de 3D gebogen gevelprofielen. In deze reportage legt onze managing director, Rudi Vandevoordt, uit hoe ze daarbij zeker niet over één nacht ijs gingen.

 • Bestbend levert 56 km aan lamellen voor het AZ Sint-Maarten in Mechelen.

  Bestbend levert 56 km aan lamellen voor het AZ Sint-Maarten in Mechelen.

  VK Architects & Engineers schakelde de hulp in van BestBend om voor 65 km aan gebogen lamellen te zorgen. BestBend kwam dit na en zorgde voor maar liefst 53 verschillende gebogen modellen, met de samenwerking van Reynears Aluminium. Deze dienen als zonwering voor het nieuwe Algemeen Ziekenhuis Sint-Maarten in Mechelen, maar daarnaast geven deze lamellen ook een bijzonder geveluitzicht. In deze video blikken architect Tom Debacker (VK) en onze managing director Rudi Vandevoordt terug op deze samenwerking. 

 • Verder gaan waar anderen stoppen

  Verder gaan waar anderen stoppen

  Buigen is een ambacht en buigers zijn echte vaklui. Buigen leer je immers niet van vandaag op morgen. Zo investeert de firma BestBend fors in de blijvende scholing van haar medewerkers en in de ontwikkeling van nieuwe technieken en machines. Vandaag promoot de specialist uit Heist-op-den-Berg haar techniek die moet toestaan om complex buigwerk tot een goed einde te brengen. De firma vervangt daarbij het zand door vloeibaar metaal, waardoor de profielen niet breken tijdens het buigproces.

 • Terugblik op een succesvolle samenwerking met Aluverre Gevelbouw

  Terugblik op een succesvolle samenwerking met Aluverre Gevelbouw

  In deze reportage blikken Nicole Smit, directeur van Aluverre Gevelbouw en onze managing director Rudi Vandevoordt samen terug op enkele prestigeprojecten aan de Danzigerkade in Amsterdam. Voor zowel DK 4, DK 85 als DK 125 kreeg BestBend de kans om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Het DK 4 project werd reeds afgerond en ook DK 85 en DK 125 naderen oplevering. Kijk mee en ontdek de imposante gevelconstructies.

 • BestBend drukt zijn stempel op de Amsterdamse Danzigerkade

  BestBend drukt zijn stempel op de Amsterdamse Danzigerkade

  Een constructieve samenwerking en het uitwisselen van praktijkervaring waren de basis van een reeks mooie projecten voor onze klant Aluverre, een Nederlandse specialist in aluminium gevelbouw. Dankzij de succesvolle oplevering van twee eerdere projecten mocht BestBend nu ook een derde werf aan de Danzigerkade voorzien van gebogen gevelprofielen.  

 • BestBend buigt voor het ‘New Atrium’ in Amsterdam

  BestBend buigt voor het ‘New Atrium’ in Amsterdam

  Bij BestBend gaat men geen uitdaging uit de weg.  Dat toont de Belgische buigspecialist opnieuw met haar opdracht voor het ‘New Atrium’ in Amsterdam.  In opdracht van gevelspecialist Alkondor uit Hengelo demonstreerde BestBend haar buigkunsten voor de afgeronde façaceprofielen.  Een resultaat om trots op te zijn.

 • BestBend bevestigt met sterke cijfers

  BestBend bevestigt met sterke cijfers

  BestBend, de Belgische specialist in het buigen van metalen profielen, slaagde er in 2014 in om een omzetgroei van 50% te realiseren in vergelijking met het jaar ervoor.  Een sterk staaltje van ondernemen waarbij er duidelijk een solide basis voor de toekomst werd gelegd, want ook 2015 werd afgesloten met sterke cijfers.

 • BestBend-klant gunt een blik achter de schermen

  BestBend-klant gunt een blik achter de schermen

  Eén van onze klanten was zo vrij om ons een blik te gunnen achter de schermen.  In dit filmpje ziet u hoe ons buigwerk een toepassing kent in een beursstand.  Nadat BestBend het gevraagde buigwerk leverde, werden de gebogen profielen verder afgewerkt en in een nieuwe beursstand verwerkt.  Het eindresultaat is dan ook verbluffend!  

 • BestBend vindt de kunst van het buigen opnieuw uit

  BestBend vindt de kunst van het buigen opnieuw uit

  Sommige klanten komen wel eens met de meest ongelooflijke vragen.  Of met de meest onmogelijke, lijkt het wel eens.  Zo ook bij BestBend.  De Belgische specialist in het buigen van metalen profielen, haalde enkele maanden terug het buigwerk voor een enorm prestigeproject binnen.

 • BestBend sluit 2014 af met 50% groei

  BestBend sluit 2014 af met 50% groei

  BestBend, de Belgische specialist in het buigen van metalen profielen, sluit 2014 af met een fantastisch resultaat.  In vergelijking met 2013 behaalt het bedrijf uit Heist-op-den-Berg 50% groei in omzet.  Een hoogtepunt voor de Belgische buigspecialist.

 • BestBend haalt 65000 meter buigwerk voor prestigeproject binnen

  BestBend haalt 65000 meter buigwerk voor prestigeproject binnen

  BestBend, de Belgische specialist in het buigen van metalen profielen, heeft een enorm prestigeproject binnengehaald.   Hiervoor zal BestBend maar liefst 65.000 meter aluminium profielen buigen, die hun toepassing zullen kennen in een bouwproject in België.

 • BestBend zet de klant op de eerste plaats

  BestBend zet de klant op de eerste plaats

  Omdat Klanttevredenheid uiterst belangrijk is bij BestBend, hebben we onlangs al onze klanten uitgenodigd om deel te nemen aan ons jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. 

Persoonlijk advies?

Persoonlijk advies?