BestBend drukt zijn stempel op de Amsterdamse Danzigerkade

Geschreven op

Een constructieve samenwerking en het uitwisselen van praktijkervaring waren de basis van een reeks mooie projecten voor onze klant Aluverre, een Nederlandse specialist in aluminium gevelbouw. Dankzij de succesvolle oplevering van twee eerdere projecten mocht BestBend nu ook een derde werf aan de Danzigerkade voorzien van gebogen gevelprofielen.  

De bal ging aan het rollen met de eerste opdracht: DK 4. Een bestelling van gebogen gevelprofielen, door BestBend geleverd en op de werf gemonteerd. Het geleverde buigwerk droeg bij aan een knap eindresultaat waardoor er meteen een bestelling volgde voor een tweede project: DK 125.

Danzigerkade 125 is een opvallend gebouw dat, samen met het aangrenzende DK 85, één groot bedrijvencomplex vormt. Voor het DK 125 project stond BestBend opnieuw in voor het leveren van de gevelprofielen, dit keer met rechte benen erbij.

Na deze projecten was het tijd om te evalueren. De klant ondervond dat het monteren van de gebogen profielen ter plaatse op de werf niet zo eenvoudig was als verwacht. Er kwam immers een derde project aan met uitzonderlijk grote profielconstructies: Danzigerkade 85. “We zijn rond de tafel gaan zitten met alle partijen om te onderzoeken wat de plaatsing van de profielen makkelijker kon maken,” aldus Rudi Vandevoordt, Managing Director bij BestBend. “Voor DK 85 zouden we immers profielen gaan buigen van 11 meter lang met rechte benen aan van 2 meter, een niet alledaagse klus. Daarom werkten we een voorstel uit om alle profielen in één keer te leveren, gelast en gelakt.”

Met dit all-inclusive plan ging het BestBend-team aan de slag. De gevelprofielen vertrokken uiteindelijk in één stuk richting Amsterdam en werden succesvol geplaatst. “Een prestatie waar we enorm trots op zijn! Zelfs het transport bij deze opdracht was een uniek vraagstuk. We moesten op zoek naar een kostenefficiënte manier om alles veilig in Amsterdam te krijgen. Na heel wat denk- en puzzelwerk slaagden we erin om alle profielen met slechts één vrachtwagen en zonder schade op de werf te krijgen.”

Deze oplossingsgerichte aanpak is een van de pijlers van BestBend. Zo bevestigt ook Rudi Vandevoordt: “Zodra klanten ons toelaten om vanaf het begin betrokken te zijn bij het technisch traject, merken we dat beide partijen er telkens sterker uitkomen. Wij kunnen veel leren van de monteurs die onze profielen plaatsen, zij kunnen veel leren van de jarenlange praktijkervaring van onze meesterbuigers. De projecten aan de Danzigerkade zijn een mooi voorbeeld van deze sterke wisselwerking.”

 

De oplevering van DK 85 en DK 125 wordt verwacht tegen mei 2018, het DK 4 complex is sinds juni 2017 reeds te bewonderen.

Persoonlijk advies?

Persoonlijk advies?