BestBend buigt voor het ‘New Atrium’ in Amsterdam

Geschreven op

Bij BestBend gaat men geen uitdaging uit de weg.  Dat toont de Belgische buigspecialist opnieuw met haar opdracht voor het ‘New Atrium’ in Amsterdam.  In opdracht van gevelspecialist Alkondor uit Hengelo demonstreerde BestBend haar buigkunsten voor de afgeronde façaceprofielen.  Een resultaat om trots op te zijn.

Het Atrium gebouw, op de hoek van de Strawinskylaan en de Parnassusweg op de Zuidas in Amsterdam wordt stevig aangepakt: niet enkel wordt het complex uitgebreid met twee nieuwe torens.  Het krijgt ook een nieuwe ondergrondse parkeergarage en het gebouw wordt zelf ook volledig gerenoveerd.  Om het geheel dan ook de perfecte uitstraling te geven, wordt ook de buitenkant in een nieuw jasje gestoken.  Spek naar de bek van Alkondor en BestBend. 

Het Nederlandse Alkondor staat al jaren bekend als gevelspecialist.  Een blik op de website van Alkondor leert ons dat het al tal van prestigieuze projecten kon uitleveren.  Voor het buigwerk vertrouwt Alkondor al geruime tijd op het Belgische BestBend, dat de laatste jaren aan een stevige opmars bezig is.  Bij Alkondor was de beslissing om met BestBend te werken dan ook snel genomen. 

Het buigwerk voor het ‘New Atrium’ is dan ook niet van de poes.   Geïsoleerde façadeprofielen met een breedte van meer dan 200 mm moeten rond gezet worden.  Daarna moeten de gebogen profielen ook netjes onder hoek verzagen worden.  En ten slotte werd BestBend ook gevraagd om Alkondor alles op te volgen tot aan de oplevering. 

“Het resultaat mag dan ook gezien worden,” aldus een trotse Rudi Vandevoordt, Managing Director bij BestBend.  “Naar verwachting wordt het volledige project opgeleverd in maart 2017, maar het buigwerk kan nu al bewonderd worden.  Bij BestBend zijn we uiterst fier dat we de kans hebben gekregen om onze buigkunsten te tonen tijdens dit project.  Het ‘New Atrium’ is opnieuw een mooie referentie, die ons hopelijk ook voor de toekomst weer heel wat mooie projecten oplevert.”

Persoonlijk advies?

Persoonlijk advies?